Saker du bör känna till om att vinna på lotto

Vinna på lotto

Det kan låta som att det är enkelt men att pricka in rätt rad på lotto är väldigt svårt. Här får du veta några saker om hur det är att vinna på lotto.

Sannolikheten att du ska vinna är väldigt liten

Sannolikheten att vinna på lotto är extremt låg, oddsen för sju rätt är 1 på 6 724 520. Många av oss inser att det är större risk att vi dör i en björnattack än att vi vinner på lotto. Trots detta håller fantasin om Drömvinsten dina förhoppnings uppe.

Du kan bli känd

Med lottovinsten kan kändisskapet följa, vilket kan vara fruktansvärt för dig. Förmodligen kommer du att bli en måltavla för bedrägerier, personer runt omkring dig och främlingar som ber dig om pengar och liknande.

Du bör inte leka tomte

Det kan vara frestande att dela ut pengar till de som ber om dem, men den typen av välgörenhet kan såväl krossa dina relationer som tömma ditt bankkonto. Du bör därför omge dig med ekonomiska rådgivare som kan hjälpa dig att förvalta din vinst på ett sunt sätt. Det kan sluta så illa att du varken har pengarna eller vänskaperna kvar.

Att vinna tillsammans med någon kan vara katastrofalt

Man kan tänka sig att till exempel två arbetskamrater som vinner på lotto tillsammans med de andelar de har köpt i ett bolagsspel lever lyckliga i alla sina dagar. Men faktum är att det ofta slutar precis tvärtom – att du och din vän eller kollega blir oense och börjar bråka över pengarna. Pengar som ni tidigare inte hade. Vissa hävdar att pengar är roten till allt ont, och om du hade hört om alla historier med lottovinnare som hamnar i luven på varandra skulle du kanske hålla med om den saken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *